Geschreven over kunst. En nu?

vnkVoor het bulletin van de Vereniging van Nederlandse Kunsthistorici schreef ik een artikel over de publicatiemogelijkheden van jonge kunsthistorici in Nederlandse kunsttijdschriften. Het bulletin staat sinds vandaag online!

Veel jonge kunsthistorici willen graag artikelen publiceren in kunsttijdschriften. Goed  onderbouwde oordelen over kunst of interessante onderzoeksresultaten zijn het immers waard om te delen. Door een artikel te publiceren laat je van je horen: je toont je  onderzoeks- en schrijfcapaciteiten. Hoewel de tijdschriften steeds harder getroffen  orden door de bezuinigingen, zijn er nog zeker mogelijkheden om  te publiceren. Maar  waar kunnen jonge kunsthistorici hun journalistieke artikelen en wetenschappelijke teksten slijten? En hoe?

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Illustratie: Juliëtte Verberk
Illustratie: Juliëtte Verberk

(p. 11-15)