luc-tuymans-the-real-thing-house-of-cards-01

Kunst op tv, afl. 5: Luc Tuymans bij House of Cards

Waarom worden kunstwerken gebruikt in televisieseries? In deze serie blogs diep ik iedere aflevering een scene uit. Deze keer: wat doet dat boek van Luc Tuymans in House of Cards?

House of Cards, seizoen 2, aflevering 11 (chapter 24)

Ik ben nu het nieuwe seizoen (4!) van House of Cards aan het bingewatchen. Er hangt enorm veel interessante kunst in het Witte Huis. Maar ik moet vooral denken aan een fantastische scene uit seizoen 2.

Het begint zo:

 “Luc Tuymans, he’s the real thing!”

zegt Remy Danton terwijl hij door een boek bladert, in het tweede seizoen van de Netflixserie House of CardsEen zin om van te smullen, in zoveel opzichten! De Nederlandse vertaler heeft er duidelijk niets van begrepen want het wo