starry-night-gogh-jessica-jones

Kunst op tv, afl 4b: Vincent van Gogh bij Jessica Jones

Waarom worden kunstwerken gebruikt in televisieseries? In deze serie blogs diep ik iedere aflevering een scene uit. Deze keer: wat doet dat schilderij van Vincent van Gogh in Jessica Jones?

Jessica Jones, seizoen 1, aflevering 1

Dit is deel 2 van een weblog over Van Gogh in televisieseries. Klik hier voor deel 1 over Van Gogh in Friends.

Jessica Jones
Ik dacht aanvankelijk dat De Sterrennacht alleen in de Amerikaanse serie Jessica Jones voorkwam omdat het van een Bekende Kunstenaar is. Het werk komt één keer voor en wel in de eerste aflevering. Jessica Jones is gebaseerd op een stripverhaal, en de hoofdpersoon Jessica (Krysten Ritter) is een privédetective (schuine streep superheld). In de eerste aflevering vragen twee ouders aan haar of ze hun dochter Hope Shlottman (Erin Moriarty) kan opsporen. Deze voorbeeldige NYU-student is namelijk opeens verdwenen. Jessica brengt een bezoek aan Hope’s beste vriendin en roommate Mei, en daar, achter de voordeur van het studentenhuis, hangt een reproductie van De Sterrennacht. Kijk maar g