terry-rodgers-bij-true-detective-blog-sophia-2

Kunst op tv, afl. 2: Terry Rodgers bij True Detective

Waarom worden kunstwerken gebruikt in televisieseries? In deze serie blogs diep ik iedere aflevering een scene uit. Deze keer: wat doet dat schilderij van Terry Rodgers bij True Detective?

True Detective, seizoen 2, aflevering 1 (en 2)

Meestal gaan kunstwerken in televisieseries redelijk ongemerkt aan de kijker voorbij. Zo niet aan de fans van de HBO-serie True Detective. Deze serie zit namelijk vol symbolen en er zijn veel blogs geschreven over alle aanwijzingen in het eerste seizoen. Het tweede seizoen is net begonnen en meteen in de eerste twee afleveringen hing een schilderij van Terry Rodgers prominent in beeld. Waarom? [Een waarschuwing voor kleine spoilers]

Het uitgangspunt van het tweede seizoen van True Detective is hetzelfde als het eerste: dete